Luni, 14 martie, începe perioada în care te poți autorecenza pentru Recensământul populației și locuințelor 2021. Autorecenzarea durează două luni (până în 15 mai), iar cei care se auto-recenzează au dreptul legal la o zi liberă. O singură persoană din gospodărie îl completează, înregistrându-se ca persoană de referință sau în calitate de cap al familiei (gospodăriei) și apoi îi adaugă pe ceilalți membri ai familiei.
În funcție de persoanele completate în formularul de pre-înregistrare, sistemul informatic generează legătura (link) cu chestionarul specific fiecărei persoane declarate.
Când termini de completat o secțiune și o faci în mod corect, ea se colorează în verde. Dacă uiți să completezi un răspuns, întrebarea pe care ai omis-o devine albastră. Iar dacă completezi un răspuns greșit, răspunsul tău se colorează în roșu și ești alertat de sistem cu privire la eroare.
La finalul completării vei fi de asemenea înștiințat câte și care sunt răspunsurile eronate, întrebările la care ai omis să răspunzi ca și cele la care ai răspuns corect.
O persoană poate face autorecenzarea pentru o rudă a ei (bunici care poate nu au Internet sau alte situații care pot apărea), dar trebuie să cunoască detaliile legate de locuința acesteia și să respecte normele legate de prelucrarea datelor personale (să aibă acceptul celui în numele căruia face auto-recenzarea).
După completarea chestionarului se va primi un mesaj de confirmare (sau infirmare), iar în căsuța din poșta electronică va primi și mesajul de verificare a datelor transmise.
Dacă cineva a completat greșit un câmp (legat de, să zicem, religie sau etnie), poate corecta eroarea doar luând de la zero procesul.
Ultimul chestionar validat va fi cel luat în calcul de sistemul informatic.
Participarea la recensământ este obligatorie.
Dacă aveți neclarități, puteți suna la 031 433 8300.
Cum să te autorecenzezi pas cu pas. Citește aici!
Last modified: 28 martie 2022